Museer och utställningar
Matdag Upplevelser med österbottniska mattraditioner Temadag Mat på Stundars kommer i år att handla om vardagsmaten tidigt 1900-tal. Stommen i kosten fick man främst från närmiljön, från den egna gårdens produktion och speciellt vardagsmaten var därför enkel. Hur såg maten ut och vad bestod den av?

Vi kokar korngrynsgröt utomhus, i vår stora gryta, och gröten beräknas vara färdig för smakprov c. kl. 13.

Under matdagen bakar Jessica Granlund blodbröd i vårt bageri och det finns möjlighet att köpa hem bröd. Begränsad mängd.

Programmet ingår i inträdesavgiften.
Närmaste tidpunkt:
Torsdag 22.7.2021 kl. 11:00 - 16:00
Övriga tidpunkter:
Evenemangets hemsida:
http://www.stundars.fi
Prisinformation:
Vuxen 7€, pensionär och studerande 5€, barn 3€. Museikortsmål.
Arrangör:
Stundars
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Telefon: 06 570 99 000 / 050 - 43 20 688
E-post: info@stundars.fi
Webbplats: http://www.stundars.fi
Plats för evenemanget:
Stundars friluftsmuseum
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Museer och utställningar
Matdag Upplevelser med österbottniska mattraditioner Temadag Mat på Stundars kommer i år att handla om vardagsmaten tidigt 1900-tal. Stommen i kosten fick man främst från närmiljön, från den egna gårdens produktion och speciellt vardagsmaten var därför enkel. Hur såg maten ut och vad bestod den av? Vi kokar korngrynsgröt utomhus, i vår stora gryta, och gröten beräknas vara färdig för smakprov c. kl. 13. Under matdagen bakar Jessica Granlund blodbröd i vårt bageri och det finns möjlighet att köpa hem bröd. Begränsad mängd. Programmet ingår i inträdesavgiften.
Närmaste tidpunkt:
Torsdag 22.7.2021 kl. 11:00 - 16:00
Övriga tidpunkter:
Evenemangets hemsida:
http://www.stundars.fi
Prisinformation:
Vuxen 7€, pensionär och studerande 5€, barn 3€. Museikortsmål.
Arrangör:
Stundars
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Telefon: 06 570 99 000 / 050 - 43 20 688
E-post: info@stundars.fi
Webbplats: http://www.stundars.fi
Plats för evenemanget:
Stundars friluftsmuseum
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Museer och utställningar
Matdag Upplevelser med österbottniska mattraditioner Temadag Mat på Stundars kommer i år att handla om vardagsmaten tidigt 1900-tal. Stommen i kosten fick man främst från närmiljön, från den egna gårdens produktion och speciellt vardagsmaten var därför enkel. Hur såg maten ut och vad bestod den av? Vi kokar korngrynsgröt utomhus, i vår stora gryta, och gröten beräknas vara färdig för smakprov c. kl. 13. Under matdagen bakar Jessica Granlund blodbröd i vårt bageri och det finns möjlighet att köpa hem bröd. Begränsad mängd. Programmet ingår i inträdesavgiften.
Närmaste tidpunkt:
Torsdag 22.7.2021 kl. 11:00 - 16:00
Övriga tidpunkter:
Evenemangets hemsida:
http://www.stundars.fi
Prisinformation:
Vuxen 7€, pensionär och studerande 5€, barn 3€. Museikortsmål.
Arrangör:
Stundars
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Telefon: 06 570 99 000 / 050 - 43 20 688
E-post: info@stundars.fi
Webbplats: http://www.stundars.fi
Plats för evenemanget:
Stundars friluftsmuseum
Stundarsvägen 5
65450 Solf
Anmäl evenemanget som osakligt